drupal

De Drupal-gemeenschap keek reikhalzend uit naar de laatste grote release: Drupal 11. Deze nieuwste versie beloofde een reeks nieuwe functies en verbeteringen die de prestaties, beveiliging en gebruikerservaring van je website aanzienlijk zullen verbeteren. Als toonaangevende Drupal agency in België willen we je graag informeren over wat je kunt verwachten van Drupal 11 en hoe je je het beste kunt voorbereiden op deze spannende upgrade.

De release

Drupal 11 werd gereleased op 2 augustus 2024. Drupal releases kan je hier opvolgen.

Belangrijkste verwachte functies en verbeteringen

Hier al enkele langverwachte functies en verbeteringen die de nieuwe versie bevat:

 

1

Verbeterde gebruikerservaring

Drupal 11 introduceert een nog intuïtiever en gebruiksvriendelijker beheerpaneel. Dit betekent dat contentbeheerders en site-eigenaren gemakkelijker pagina's kunnen maken, bewerken en beheren zonder uitgebreide technische kennis.

2

Uitgebreide API ondersteuning

Met een sterke focus op headless CMS-mogelijkheden, biedt Drupal 11 uitgebreide ondersteuning voor API's. Dit maakt het eenvoudiger om Drupal te integreren met andere systemen en diensten, wat de flexibiliteit en functionaliteit van je website vergroot.

3

Prestatieoptimalisaties

Snelheid en efficiëntie zijn cruciaal voor een goede gebruikerservaring. Drupal 11 zal aanzienlijke prestatieverbeteringen bevatten die zorgen voor snellere laadtijden en een efficiënter gebruik van serverresources.

4

Nieuwe thema's en ontwerpmogelijkheden

Drupal 11 wordt geleverd met een reeks nieuwe, responsieve thema's die eenvoudig aan te passen zijn. Hierdoor kun je snel een aantrekkelijke en functionele website opzetten die er op elk apparaat goed uitziet.

5

Verbeterde beveiliging

Veiligheid blijft een topprioriteit voor Drupal. Drupal 11 bevat nog strengere beveiligingsprotocollen om je website te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen en kwetsbaarheden.

Waarom vooruitplannen en voorbereiden?

Voorbereiden op Drupal 11 betekent dat je klaar bent om te profiteren van de nieuwste technologie zodra deze beschikbaar is. Door nu al te plannen, kun je een soepele overgang garanderen en je website toekomstbestendig maken.

Hoe Voorbereiden op de upgrade?

Blijf up-to-date

Volg onze communicatie en de officiële Drupal-kanalen voor de laatste updates over Drupal. Wij zullen je regelmatig informeren over belangrijke ontwikkelingen en nieuwe functies.

Beoordeel je huidige website

Identificeer welke delen van je website mogelijk updates nodig hebben om compatibel te zijn met Drupal 11. Dit omvat zowel de technische aspecten als de gebruikersinterface.

Plan de upgrade

Begin nu al met het plannen van de upgrade, inclusief budgettering en tijdslijnen. Dit helpt om eventuele onderbrekingen te minimaliseren en zorgt voor een soepele overgang.

Training en opleiding

Zorg ervoor dat je team bekend is met de nieuwe functies en verbeteringen in Drupal 11. Wij bieden trainingen en workshops aan om je team voor te bereiden op de upgrade.

Onze ondersteuning bij de overgang

Als toonaangevende Drupal agency in België staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap van de overgang naar Drupal 11. Onze diensten omvatten:

Consultatie en Planning

We helpen je met het plannen van de upgrade en het begrijpen van de impact op je website.

Technische Ondersteuning

Ons team van experts staat klaar om technische uitdagingen aan te pakken en je website optimaal te laten presteren.

Training en Workshops

We bieden trainingen en workshops aan om je team voor te bereiden op Drupal 11 en hen te ondersteunen bij het gebruik van de nieuwe functies.

 

Wil je meer weten?

Heb je vragen over Drupal 11 of wil je meer weten over hoe je je kunt voorbereiden op de upgrade? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij deze belangrijke overgang.